Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-1-276-2477

szuperszij@szuperszij.hu

Hírek

A klingerit tömítőlemezek hatékonysága az Iparban!

A klingerit  tömítőlemezek hatékonysága az Iparban!

A klingerit tömítőlemezek széles választékát kínáljuk webáruházunkban!

Gyakran használják az iparban, és a gépgyártásban a csővezetékek, szelepek, kipufogók és más berendezések tömítésére. Ezek a lemezek nagy hőmérséklet, és nyomásállósággal rendelkeznek, és kiválóan alkalmasak vegyi anyagokhoz, savakhoz és lúgos anyagokhoz. Ezen felül használják még párazáró, hőszigetelő és hangszigetelő funkciók ellátására különböző építőipari alkalmazásokban. Az asztbesztmentes tömítőlemez összetétele olyan anyagokat tartalmaz, amelyek nem veszélyeztetik a felhasználók egészségét, mivel nem tartalmaznak az asztbeszthez hasonló rákkeltő anyagokat. A klingerit tömítőlemezek speciális összetételű és nagy szilárdságú szerves rostokból (általában aramid) és kötőanyagból (általában NBR, neoprén vagy EPDM) állnak. Ez a kombináció teszi lehetővé számukra, hogy könnyen hozzáigazodjanak a különböző felületekhez, és megfelelően szigeteljenek, még nagy nyomás és hőmérséklet esetén is.

Ezek a tömítőlemezek könnyen kezelhetők és telepíthetők, és széles hőmérséklet-tartományban működnek, ami nagy rugalmasságot biztosít az ipari alkalmazásokban. Emellett ellenállnak a vegyi anyagoknak, a korroziónak és az elhasználódásnak, így hosszú élettartamot biztosítanak. Az ipari folyamatok biztonságos és hatékony működésének biztosítása érdekében fontos, hogy a megfelelő típusú és méretű klingerit tömítőlemezeket válasszuk az adott alkalmazáshoz!

A Klingerit lemezek típusai :

- Temafast(140°C), Temasil NG(250°C), Temasil HT(330°C): Általános célú, közepes hőmérsékleten és nyomáson alkalmazható, jó kémiai ellenállással. Jó rugalmassággal rendelkeznek, így könnyen alkalmazhatóak és jól illeszkednek az egyenetlen felületekhez is. Tűzálló tulajdonságaiknak köszönhetően nagy hőmérsékleteknek is ellenállnak. A Temafast és Temasil tömítőlemezek víz- és időjárásállóak, valamint ellenállnak a kémiai hatásoknak is. Jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, így alkalmasak a víz és levegő elleni szigetelésre is. Általában a különböző ipari és építőipari területeken használják őket, például víz- és gázcsonkok, kürtők, falak és nyílások tömítésére.
- Motorit(450°C): A hőálló motorit tömítőlemez egy olyan speciális tömítőanyag, amely képes ellenállni nagy hőmérsékletnek és nyomásnak, így alkalmas arra, hogy szigetelje és tömítse a motorok különböző részeit. A hőálló motorit tömítőlemez általában egy speciális anyagból készül, amelynek a tulajdonságai lehetővé teszik, hogy megőrizze a rugalmasságát és hatékonyságát akár extrém hőmérsékleti körülmények között is. Ezáltal biztosítja a motor megfelelő működését és csökkenti az esetleges szivárgások vagy meghibásodások kockázatát.
- Tematherm(850°C) (Nefalit): Tematherm (Nefalit) tábla merev, szigetelő anyag, amely kőzetgyapotból, kalcium-szilikát szálakból és egyéb ásványi alkotórészekből áll. Az alkotó részeket szerves és szervetlen kötőanyagokkal kapcsolják egymáshoz .
Ezen összetétel miatt az anyagot a magas hőálló, az alacsony hővezető és jó elektromos szigetelő tulajdonság jellemzi. Ez az anyag váltotta fel a korábban használt azbeszt lapokat.

Kérje ajánlatunkat az alábbi elérhetőségeinken, vagy üzletünkben!
☎Tel/Fax: 06 1 276 24 77
????E-mail: szuperszij@szuperszij.hu
????Címünk: 1214 Bp. (Csepel) II. Rákóczi F. út 257.A